MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Burak jest świetnym źródłem potasu, 100 g tego warzywa...
fot. congerdesign/Pixabay

Co jeść jesienią, aby wzmocnić odporność? Wybieraj odżywcze i rozgrzewające dania. Postaw na sezonowe warzywa. Nie zapomnij o kiszonkach!

Buraki

Burak jest świetnym źródłem potasu, 100 g tego warzywa pokrywa ok. 10 proc. dziennego zapotrzebowania na ten składnik mineralny. Ponadto dostarcza sporą dawkę żelaza i kwasu foliowego. Zawarte w nich betanina i betaina wykazują działanie przeciwwirusowe, przeciwbakteryjnie i przeciwzapalne, a także wzmacniające układ immunologiczny i układ krążenia.

Zobacz również

Schronisko w Dolinie Kondratowej w Tatrach niemal odbudowane ZDJĘCIA

Schronisko w Dolinie Kondratowej w Tatrach niemal odbudowane ZDJĘCIA

Kolejne problemy Wisły Kraków. Straciła dwóch obrońców

Kolejne problemy Wisły Kraków. Straciła dwóch obrońców

Polecamy

Tej surówki z młodej kapusty możesz nie znać. Doskonały dodatek do obiadu

HIT DNIA
Tej surówki z młodej kapusty możesz nie znać. Doskonały dodatek do obiadu

Przegląd tygodnia od 12.05 w Rydułtowach

Przegląd tygodnia od 12.05 w Rydułtowach

Spróbuj zamiast piwa. Gasi pragnienie, odmładza, odchudza. Tani napój zrobisz w domu

Spróbuj zamiast piwa. Gasi pragnienie, odmładza, odchudza. Tani napój zrobisz w domu