MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Szparagi to wdzięczne warzywo do pieczenia, jednak trzeba...
fot. asife/123RF

Te warzywa na grilla są najsmaczniejsze! Sprawdź, które wybrać i ile minut piec je na ruszcie. Zobacz sposoby na pyszne grillowane warzywa

Szparagi

Szparagi to wdzięczne warzywo do pieczenia, jednak trzeba odciąć twarde końce i starannie usunąć zdrewniałą skórę z dolnych części ich łodyg, co można łatwo zrobić za pomocą obieraczki do warzyw. Czas pieczenia zależy od grubości szparagów i dla tych cieńszych wynosi zwykle 4-6 min, natomiast dla grubszych – do 8 minut. W podobny sposób można grillować fasolkę szparagową, jeśli jej strączki są młode i wciąż dość jędrna, a na dodatek pozbawiona łykowatych strun.

Zobacz również

Kadra dotarła do hotelu, ale show skradł ktoś inny

Kadra dotarła do hotelu, ale show skradł ktoś inny

Policja na stadionie Wisły Kraków. Szkolenie z wyłapywania chuliganów i użycia broni

Policja na stadionie Wisły Kraków. Szkolenie z wyłapywania chuliganów i użycia broni

Polecamy

Najsmaczniejszy napój ze spiżarni babci. Poznaj sposób na wyjątkowy sok porzeczkowy

Najsmaczniejszy napój ze spiżarni babci. Poznaj sposób na wyjątkowy sok porzeczkowy

Gears of War: E-Day – tego chciałam, ale oberwałam Młotem Świtu

Gears of War: E-Day – tego chciałam, ale oberwałam Młotem Świtu

Wanda Traczyk-Stawska odznaczona Orderem Uśmiechu

Wanda Traczyk-Stawska odznaczona Orderem Uśmiechu